Vores super seje ambassadører

Ellie Jokar

Ellie kysser sclerose farvel.

Ellie Jokar er ambassadør for Kys Sclerose Farvel. Hun er en anerkendt skuespiller og rapper, og særligt kendt for sit satireprogram ’Det slører stadig’.
Ellie har levet med sclerose, siden hun var 18 år, og hun håber, at hun kan bruge sine egne erfaringer med sygdommen til at gøre det nemmere at tale om en kronisk sygdom som sclerose:

Det er vigtigt for mig, at jeg kan være med til at sætte fokus på sclerose. Jeg lever selv med sclerose, og det betyder meget, at jeg kan være et slags talerør og dele mine erfaringer, så vi kan nedbryde nogle af de tabuer, der er omkring en kronisk sygdom som sclerose. Sclerose viser sig jo ikke altid, så det kan være svært at forstå, hvad der sker i kroppen, når man fx rammes af attakker. Det er derfor utroligt vigtigt at sætte mere fokus på, hvad sygdommen egentlig går ud på og gøre det nemmere at tale om, hvad det egentlig vil sige at leve med sclerose.”

Silas Holst

Silas kysser sclerose farvel. 

Silas Holst er for andet år i træk ambassadør for Kys Sclerose Farvel. Han er nok bedst kendt som sanger og danser i populære musicals, i Vild med Dans samt for hans nyåbnede restaurant Greenburger.

Silas har sclerose tæt inde på livet, og han brænder for at kysse sygdommen farvel for altid:

”Jeg har selv sclerose i min familie, og det har derfor altid fyldt meget i min bevidsthed. Derfor føler jeg også et ansvar for at være med til at sætte fokus på, hvor forfærdelig en sygdom det er, og hvorfor det er så vigtigt at samle penge ind til forskning. Samtidig synes jeg også, at det vigtigt, at vi alle sammen bliver bedre til at tale åbent om de ting, der er svære i livet. Jo mere vi taler om sclerose, jo flere fordomme nedbryder vi, og det vil jeg meget gerne være med til at sætte fokus på.”

Szhirley

Szhirley kysser sclerose farvel. 

Szhirley er en af Danmarks største sangerinder og musicaltalenter. Hun har været engageret i Kys Sclerose Farvel siden den spæde start i 2013, og sagen ligger hendes hjerte nær, fordi hun har set tæt på, hvad sclerose kan gøre ved et menneske.
Det er vigtigt for Szhirley at Kys Sclerose Farvel indeholder et positivt budskab:

”Jeg er rigtig glad for endnu en gang at være ambassadør for Kys Sclerose Farvel. Det er dejligt at være med til at skabe opmærksomhed om en sag, som nogen gange godt kan drukne lidt. Vi skal gøre danskerne opmærksomme på, at det faktisk er super nemt at støtte sclerose-sagen, både i det store og i det små. Et kys er positivt ladet, og sclerose skal bare overvindes med kærlighed, og jeg synes, at det er vigtigt at bruge noget positivt som værktøj til at sige farvel til sclerose.”

Mikkel Fønsskov

Mikkel Fønsskov kysser sclerose farvel

Anne Sofie

Anne Sofie Kruuse kysser sclerose farvel

Carsten Bang

Carsten Bang kysser sclerose farvel

Cana

Cana Buttenschøn kysser sclerose farvel